Mijn favorieten

Werkwijze aankoopmakelaar

Makelaarsdiensten
Aankoopmakelaar
Verkoopmakelaar
Verhuur
Taxatie en hypotheek

BenS Makelaars

Hoofddorpplein 41
1059 CW Amsterdam
 
T:020 388 0066
E:info@bensmakelaars.nl

Openingstijden

Maandag:09.00 – 17.30 uur Dinsdag:09.00 – 17.30 uur Woensdag:09.00 – 17.30 uur Donderdag:09.00 – 17.30 uur Vrijdag:09.00 – 17.30 uur Zaterdag:op afspraak Maak een afspraak

De werkwijze

Bij BenS Makelaars bieden wij een full service aankoopdienst aan. Het aankoopproces bestaat uit de volgende vier fasen:

Stap 1: het zoeken naar uw droomhuis in Amsterdam en omgeving  

In een persoonlijk gesprek brengen wij eerst uw wensen en uitgangspunten in kaart. Onze aankoopmakelaar gaat naar aanleiding van uw verwachtingen op zoek naar een geschikte woning die aansluit bij uw wensen. Gedurende dit proces kunnen wij de nieuwste woningen die nog niet op internet staan aan u aanbieden, omdat wij lid zijn van de branchevereniging NVM.

Stap 2: het bezichtigen van diverse woningen

Wanneer er een aantal geschikte woningen zijn geselecteerd, vindt er een bezichtiging plaats. Tijdens dit bezoek gaat de aankoopmakelaar met u mee om de prijs-kwaliteitverhouding van de woning te controleren en kritische vragen te stellen aan de verkopende partij. Na afloop van de bezichtiging kunnen wij u adviseren over zaken als:
  • De waarde van de woning
  • De bouwtechnische staat en een bouwtechnische keuring indien nodig
  • De juridische aspecten zoals een bestemmingsplan, erfpacht en erfdienstbaarheden
  • Het functioneren van een Vereniging van Eigenaren

Maak een afspraak020 388 0066

Stap 3: de onderhandeling van de aankoop

Wanneer stap twee met succes is doorlopen en u uw droomwoning heeft gevonden,  kan er gestart worden met de onderhandeling. Voordat wij hiermee beginnen, overleggen wij eerst met u over de gewenste onderhandelingsstrategie. In deze strategie kijken wij onder andere naar de periode wanneer de woning te koop staat en uw financieringsmogelijkheden. Tijdens het onderhandelingsproces houden onze aankoopmakelaars u continu op de hoogte over de vorderingen.

Stap 4: de afhandeling van de koopovereenkomst

Na overeenstemming  begeleidt onze aankoopmakelaar in Amsterdam u bij de notaris voor het ondertekenen van de koopakte. Hierna gaat de koper verder in gesprek met een financieel adviseur over een passende hypotheek.  Vervolgens wordt er via de notaris de officiële leveringsakte en hypotheekakte opgesteld. Tot slot ondersteunt onze aankoopmakelaar u bij de inspectie sleuteloverdracht. Lees meer over de voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam.
 

Maak een afspraak020 388 0066