Mijn favorieten

Werkwijze verkoopmakelaar

Makelaarsdiensten
Aankoopmakelaar
Verkoopmakelaar
Verhuur
Taxatie en hypotheek

BenS Makelaars

Hoofddorpplein 41
1059 CW Amsterdam
 
T:020 388 0066
E:info@bensmakelaars.nl

Openingstijden

Maandag:09.00 – 17.30 uur Dinsdag:09.00 – 17.30 uur Woensdag:09.00 – 17.30 uur Donderdag:09.00 – 17.30 uur Vrijdag:09.00 – 17.30 uur Zaterdag:op afspraak Maak een afspraak

Uw woning verkopen in zes stappen

De verkoopmakelaars ondersteunen u bij het verkopen van uw huis in de volgende zes stappen:
 

Stap 1: de vraagprijs vaststellen

Het is belangrijk om een realistische prijs voor uw woning te vragen. De prijs moet immers niet te hoog zijn, maar ook zeker niet te laag. Met behulp van een woninginspectie stelt de makelaar een prijs op. Hierbij wordt rekening gehouden met de ligging van het huis en de technische staat. Tot slot wordt er rekening gehouden met de marktprijzen van soortgelijke huizen in Amsterdam en omgeving. Ook zal de makelaar tips geven om de woning verkoop klaar te maken.

Stap 2: het promoten van uw huis

De presentatie van de woning is net zo belangrijk als een goede prijsstelling. Er worden professionele foto’s van de woning gemaakt en er wordt een meetrapport met plattegrond opgemaakt. De woning wordt gepresenteerd op diverse websites waaronder Funda, MVA.nl en Bensmakelaars.nl. Uiteraard wordt er ook gebruikt gemaakt van de sociale media zoals Facebook, Twitter en Youtube.

Stap 3: de bezichtiging

Wanneer een geïnteresseerde koper zich meldt bij uw verkoopmakelaar in Amsterdam maken zij in overleg met u een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging zal de verkoopmakelaar de woning enthousiast promoten en pijlen of de potentiële koper geïnteresseerd is in uw woning en waar de twijfels liggen. Deze gegevens worden meegenomen bij een tweede bezichtiging en bij latere onderhandelingen.

Stap 4: de onderhandelingen

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van woningverkoop in Amsterdam weten de verkoopmakelaars van BenS Makelaars hoe zij de beste voorwaarden voor hun cliënten kunnen bedingen. De verkoopmakelaar weet hoeveel uw woning minimaal moet opbrengen en welke biedingstactiek gevolgd moet worden indien er meerdere gegadigden zijn. Dit is namelijk niet ongebruikelijk in Amsterdam.
Als de potentiële koper een bod heeft gedaan, is het belangrijk om rekening te houden met de ontbindende voorwaarden. Dit zijn voorwaarden die de koopovereenkomst kunnen ontbinden. Denk bijvoorbeeld aan het niet rond kunnen krijgen van een hypotheek. Ook worden er tijdens de onderhandeling afspraken gemaakt betreft de opleverdatum en het overnemen van spullen, zoals meubels of gordijnen die achterblijven in de woning.

Stap 5: het ondertekenen van de koopakte

Zodra er overeenstemming is bereikt, wordt er een afspraak gepland bij de notaris voor het ondertekenen van de koopakte. In deze overeenkomst worden de onderlinge afspraken schriftelijk bevestigd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer de handtekeningen onder het koopcontract zijn gezet, staat de koop vast. De koper heeft juridisch gezien nog drie dagen bedenktijd waarin hij van de aankoop kan afzien.

Stap 6: de afhandeling bij de notaris

Voorafgaand aan de levering ontvangt u een concept van de leveringsakte en de nota van afrekening van de notaris. Deze wordt door de verkoopmakelaar gecontroleerd. Op de dag van levering zal de verkoopmakelaar de woning met partijen inspecteren en u begeleiden naar de notaris voor de overdracht.

Maak een afspraak020 388 0066