Mijn favorieten

Waarom zou ik als verkoper mee doen aan de NVM Open Huizen Dag?

Uw woning staat te koop bij een NVM-makelaar en uw makelaar vraagt uw of uw op zaterdag 1 april wilt deelnemen aan de NVM Open Huizendag. Welke argumenten zijn er om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag?
 
7 redenen om mee te doen aan  NVM Open Huizen Dag
Uw eigen makelaar kan promotie acties hebben op funda en andere media om uw woning extra onder de aandacht te brengen. Welke promoties uw makelaar aanbiedt, kunt u navragen bij uw makelaar. Uw makelaar kan u ook vertellen of daar eventuele kosten aan verbonden zijn. Niet alleen uw makelaar zal aandacht besteden aan de Open Huizen Dag, ook de NVM en funda doen dat. De NVM promoot in de verschillende media deze dag, waardoor potentiële kopers aangespoord worden in actie te komen.
Door deel te nemen aan de NVM Open Huizen Dag bereikt u op één dag veel potentiele kopers, zonder dat daar afzonderlijke bezichtigingen voor afgesproken hoeven te worden. Daarmee voorkomt u dat u uw woning op orde moet brengen voor weer een nieuwe bezichtiging.
Hoewel er natuurlijk geen garantie is dat uw huis meteen verkocht wordt, vergroot deelname aan de NVM Open Huizen Dag uw kans wel aanzienlijk. Van de woningen die deelnamen aan de meest recente NVM Open Huizen Dag, in oktober 2016, was twaalf weken later 42 procent verkocht. Van woningen die niet hadden deelgenomen, was 25 procent verkocht na twaalf weken.
Dit komt onder meer doordat u mensen die zich nog oriënteren toevoegt aan de groep potentiële kopers. Een Open Huizen Dag geeft hen immers de mogelijkheid op een laagdrempelige manier op een zaterdag veel woningen te bezichtigen. De kans is dus groot dat er naast serieuze kopers ook mensen komen kijken die nog maar net beginnen met zoeken. Maar ook zij kunnen zomaar enthousiast raken over uw huis en zo ineens in serieuze kopers veranderen. Toch zonde als u die kans aan uw neus voorbij zou laten gaan!
Met name woningen die al langer in de verkoop staan, profiteren bij de NVM Open Huizen Dag. De extra verkoopkans loopt voor woningen, die al langer dan een jaar te koop staan, op tot 15%-punt na 12 weken. Vaak gaat de deelname dan wel gepaard met bijvoorbeeld een aangepaste vraagprijs, zodat het pand interessanter wordt voor oriënterende consumenten.
 
Nog meer redenen om deel te nemen vind je op de website van de NVM.
 
Overtuigd en klaar om jouw kansen op de verkoop van je woning te vergroten?